Итна контрацепција

Што е? Една таблета што се пие по незаштитен сексуален однос, за да се спречи бременост. Уште е позната и како „пилула за денот потоа“. Како делува?Го блокира ослободувањето на јајце-клетката (овулацијата) Како се користи?Треба да се испие најдоцна до 72 часа по незаштитениот сексуален однос, но е поефикасна доколку се земе порано. Ефикасност95 % ефикасност …

Итна контрацепција Read More »