Search

najchesti prasanja al

Çka në rast të shtatzënisë së paplanifikuar?

Nëse testi i shtatzënisë është pozitiv, atëherë me siguri jeni shtatzënë. Sigurisht që duhet të shkoni edhe te gjinekologu amë për të konfirmuar shtatzëninë. Kur shtatzënia është e paplanifikuar, mund të përjetoni një sërë ndjenjash dhe emocionesh. Mund të ndiheni të lumtur që keni mbetur shtatzënë, por gjithashtu mund t’ju tronditë. Ju mund të ndiheni …

Çka në rast të shtatzënisë së paplanifikuar? Read More »

Sa kushton kontracepsioni modern te ne?

Te ne janë të disponueshëm kontracepsioni oral (pilula kontraceptive), kontracepsioni urgjent, spiralja dhe prezervativët mashkullorë. Ato mund të blihen në barnatore, ndërsa prezervativi është i disponueshëm edhe më gjerësisht (markete, pompa të benzinës, etj.). Çmimi i një prezervativi mashkullor është rreth 110 denarë (pako me 3 prezervativë), kontracepsioni oral kushton nga 450 deri në 850 …

Sa kushton kontracepsioni modern te ne? Read More »

Ku mund të blej kontracepsion modern?

Nga të gjithë kontraceptivët modernë, vetëm katër janë të disponueshëm në vendin tonë: kontracepsioni oral (pilula kontraceptive), kontracepsioni urgjent, spiralja dhe prezervativi mashkullor. Ju mund t’i blini ato në një farmaci, ndërsa prezervativi është i disponueshëm edhe më gjerësisht (markete, pompa të benzinës, etj.) Me përjashtim të prezervativit, për të gjithë kontraceptivët e tjerë ju …

Ku mund të blej kontracepsion modern? Read More »

Si ta di se cili kontraceptiv më përshtatet më së shumti?

Kur bëhet fjalë për shëndetin tuaj seksual dhe riprodhues, miku juaj më i mirë është gjinekologu ose dermatovenerologu juaj i familjes! Ju gjithashtu mund të konsultoheni me mjekun tuaj amë apo mjekun familjar dhe së bashku të vlerësoni se cili kontraceptiv është më i përshtatshmi për ju. Nëse nuk keni gjinekolog ose dermatovenerolog familjar, mund …

Si ta di se cili kontraceptiv më përshtatet më së shumti? Read More »

Scroll to Top