Search

dostapna vo makedonija AL

Vazektomi (sterilizimi mashkullor)

Çfarë është?Një metodë e përhershme e kontracepsionit tek meshkujt me anë të së cilës priten farëpërçuesit. Si funksionon?Parandalon që spermatozoidi të arrijë ejakulatin, për këtë arsye nuk është e mundur të mbeteni shtatzënë Si kryhet?Në mënyrë kirurgjikale dhe laparoskopike, zakonisht zgjat 15-20 minuta EfikasitetiMbi 99% Ku mund të bëhet?Në disa spitale private Sa kushton?Kushton nga …

Vazektomi (sterilizimi mashkullor) Read More »

Sterilizimi femëror

Çfarë është?Një metodë e përhershme e kontracepsionit tek gratë me anë të së cilës vezëpërçuesit lidhen ose priten Si funksionon?Lëvizja e vezës nëpër vezëpërçuesit parandalohet mekanikisht, kështu që nuk mund të fekondohet. Si kryhet?Në mënyrë kirurgjikale, zakonisht zgjat 20 minuta EfikasitetiMbi 99% Ku mund të bëhet?Në klinikat shtetërore nuk mund të bëhet me kërkesë, por …

Sterilizimi femëror Read More »

Kontracepsioni urgjent

Çfarë është?Një pilulë e marrë pas seksit të pambrojtur për të parandaluar shtatzëninë.Njihet edhe si “pilula e ditës më pas”. Si funksionon?Bllokon lirimin e një veze (ovulacionin) Si përdoret?Duhet të merret jo më vonë se 72 orë pas seksit të pambrojtur, por është më efektiv nëse merret më herët. Efikasiteti95% efektivitet nëse merret brenda 24 …

Kontracepsioni urgjent Read More »

Spiralja

Çfarë është?Një pajisje e vogël plastike në formën e shkronjës T. Mund të jetë e mbuluar me bakër ose argjend ose të përmbajë një hormon. Njihet gjithashtu si një pajisje intrauterine. Si funksionon?Mekanikisht parandalon që qeliza vezë të arrijë në zgavrën e mitrës. Plus, bakri dëmton spermatozoidet dhe qelizën vezë, kështu që fekondimi i vezës …

Spiralja Read More »

Kontracepsioni oral

Çfarë është?Pilula kontraceptive që përmbajnë një formë artificiale të hormoneve femërore (estrogjen dhe progesteron) Si funksionon?Parandalon lëshimin e qelizës vezë (ovulacionin) Si përdoret?Tabletat merren një herë në ditë në të njëjtën kohë, brenda 21 ditëve. Pastaj bëhet një pushim prej 7 ditësh. Gjatë asaj jave, mund të ketë gjakderdhje të ngjashme me menstruacionet. Pas këtyre …

Kontracepsioni oral Read More »

Prezervativi mashkullor

Çfarë është?Një mbështjellës elastik i bërë nga një lateks (gomë) shumë i hollë, i përshtatshëm për madhësinë e penisit Si funksionon?Mekanikisht parandalon që spermatozoidet të arrijnë vezën dhe ta fekondojnë atë Si përdoret?Vendoset në penisin në ereksion, para fillimit të marrëdhënieve seksuale, ja kështu Efikasiteti98% efektiv kur përdoret në mënyrë të drejtë dhe me çdo …

Prezervativi mashkullor Read More »

Scroll to Top